domingo, 1 de marzo de 2009

TOTS SANTS VERSUS HALLOWEEN

TOTS SANTS

És la festa que se celebra el primer dia de Novembre i que està dedicada a tots els Sants, coneguts i desconeguts.

La santedat no és un privilegi que es concedeix a determinades persones molt bones,sinó que és una qualitat pròpia de cada cristià. No ets sant per que tu ets bo, sinó perquè Déu, que si es bo, t’estima i t’ho regala.

Però a més d’això, en els primers dies del Cristianisme es va acostumar a donar solemnitat a l´'aniversari de la mort d'un màrtir per Crist en el lloc del martiri.

En la persecució de Dioclecià el numero de màrtirs va ser tan gran que no es podia separar un dia per a cada una de les persones que van morir donant testimoni de la seva fe. l'Església, sentint que cada màrtir hauria de ser venerat, va assenyalar un dia en comú per a tots.

Primer va ser a Antioquia el Diumenge abans de Pentecosta, però quan Bonifaci IV, un Papa, va consagrar el Panteó Romà, que era un antic temple de tots els deus, va pensar dedicar-lo a tots els sants, i va arreglar l'aniversari per al 1 de Novembre.



HALLOWEEN


El final de l’any dels pobles celtes era el nostre 31 d’octubre, i ho celebraven amb sacrificis a en “Samhain”, el Déu Senyor de la mort.


Les seves creences indicaven que aquest dia Samhain deixava sortir als morts del seu món i tornar a casa seva. Com gairabè totes les cases albergaven un guerreri aquest tenía sota la seva consciència a més d´un mort, el fet de que aqquests tornessin, era esgarrifós.


El Halloween prové d’aquesta costum que es deia "All hallow's eve", que significa Vespra Santa.

No hay comentarios: